MAKE YOUR BLOG EVEN BETTER

13.00


Voin ihan avoimesti myöntää, että mussa on aina ollut hieman perfektionistin vikaa. Tämä taitaa olla pelkkä luonnekysymys, sillä vanhempani eivät ainakaan vaatineet multa lapsuudessani oikeastaan yhtään mitään, mutta silti halusin aina saada kympin kaikesta mahdollisesta, ja liikuntatunneilla juoksinkin henkihievereissä itseni hyvälle sijoitukselle ihan vaan, koska tykkäsin olla hyvä. Jostain kumman syystä tämä pakkomielle on ajan myötä laantunut. Kumma juttu. Olikin todella kätevää, että pääsin mukaan ASUS:in ja Indiedaysin kampanjaan, jossa pyritään parantamaan oman, sekä muiden blogien, hakukonenäkyvyyttä. 

  asusasus3 asus2 asus4

Hakukoneoptimointi eli SEO on itselleni tuttua jo opintojeni ja omien kiinnostusten kautta, mutta en ole koskaan kunnolla soveltanut tietojani täällä blogissa. Miksi, if I may ask? Kyseessä on kuitenkin kohtalaisen simppeli asia, jolla voi saada paljon aikaiseksi. Eihän sitä tiedä, kuinka iso tämäkin blogi olisi, jos olisin oikeasti panostanut sen perusteisiin jossain vaiheessa. Ei sinällään, että olisin tyytymätön. Yhä innostun yhtä paljon, kun joku teistä lähettää kommenttia täällä tai jossain muualla somessa. Innostun ehkä vähän liikaakin - missä menee sen raja, että hommasta tulee surullista hah.

Indiedays Inspiration Dayssä yhtenä pisteenä oli ASUSin SEO-klinikka, jossa mekin piipahdettiin vähän suuremman joukon kanssa. Klinikan vetäjänä toimi Aki Ovaska, joka passitti meidät hyvin tomerasti tsekkaamaan omien blogien optimoinnit kuntoon. SEO tarkoittaa siis lyhykäisyydessään niitä toimenpiteitä, jolla saadaan verkkosivua (esim. blogi) näkyvämmäksi hakukoneissa. Näkyvyyteen vaikuttaa älyttömän monet asiat, mutta omasta mielestäni on hyvä aloittaa ihan peruasioista, kuten kuvateksteistä, blogin introista yms.

Ovaskan vinkit optimointiin ovat:

1. Tsekkaa oman blogisi tilanne täältä: http://seositecheckup.com/

Itse sain ainakin tarkistettua tilanteeni noin 10 sekunnissa. Eipä ollut kaunista katseltavaa, mutta tästä on suunta ylös päin!

2. Kaikella on merkitystä 

Pienilläkin muutoksilla pääsee pitkälle. Heti ei tarvitse hypätä muokkaamaan html-koodia, vaan voi aloittaa juurikin vaikka kuvateksteistä.

3. Ole monipuolinen

Yritä houkutella blogiisi porukkaa monista eri lähteistä eli pistä somet laulamaan. Hyvä sisältö kyllä herättää huomiota.

4. Älä laiskistu

Vaikka blogilla olisikin jo mukavasti seuraajakuntaa, ei silti kannata tyytyä omaan tilanteeseen. Aina on varaa parantaa!

5. Tsekkaa nämä

SEO:n peruskulmakivet löydät täältä: https://moz.com/beginners-guide-to-seo ja syvällisempää tietoa siitä, kuinka blogin hakukonenäkyvyyttä pystyy kehittämään, ja miten kirjoittaa SEO:n kannalta paremmin: https://www.redandyellow.co.za/wp-content/uploads/emarketing_textbook_download.pdf


Ps. Pakko hehkuttaa vielä tätä omaa ASUSin konettani, joka on kestänyt yli kolme vuotta uudenveroisena. Se selvisi jopa mun "heitänpä tämän lasillisen vettä tuohon koneelle"-harrastuksestani ja toimii yhä, kuin unelma (ei silti kannata kokeilla hhahah). Anyways, vahva suositus!

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Kiitos tästä postauksesta! Heti tuli sellainen olo, että on pakko yrittää laittaa blogia kuntoon - sekä sisällöllisesti että ulkonäöllisesti :-D Sinänsä mua ei kiinnosta, onko mun blogi suosittu, koska kirjoitan vain omaksi ilokseni, mutta kommenttien ja uusien lukijoiden saaminen on aina yhtä kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on oikeasti tosi paljon merkitystä, etenkin jos tuottaa sisältöä, mitä Suomessa ei moni tuota :) vuorovaikutus on kyllä parasta bloggaamisessa :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tänään just mietin mut en aamulla saanut itseäni ylös :D

   Poista
 3. Gaash oon miettiny kauan miks game of thronesin daenerys targaryen on niin tutun näkönen mut se näyttää jollain tavalla niin sulta!! Ja jos et oo kattonu sitä sarjaa ni suosittelen! Ku tälläin kesällä ei kuitenkaan oo muuta tekemistä ku maata sängyssä kattomassa sarjoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI HITTO, otin tän suurena kohteliaisuutena :D Ja siis olen GoTin suurin fani - paras sarja ikinä! Joo terveisiä vaan sängynpohjalta, 4 jaksoa Orange is the new blackia takana haha ;)

   Poista
 4. Olipas muuten mielenkiintosta luettavaa kun heitti omankin blogin tonne tarkasteluun :-D Pitääkin ehkä tässä saikulla alkaa opettelamaan noita SEO hommia ajankuluks! Oon muuten ite harrastanu myös tota vesilasin kaatamista koneelle, mut en ollu ihan yhtä onnekas :(

  VastaaPoista

LUKIJAT